Str Frederic Joliot Curie Nr 2, Cluj-Napoca, Romania

+40 723 203 639

Contactati-ne!

+40 723 203 639

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 20:30 / Sambata 09-14:00

Igiena si profilaxie

Detartrajul reprezintă una din cele mai importante proceduri ale tratamentului bolii parodontale.

Tartrul este considerat un factor iritativ local, capsule şi din această cauza trebuie îndepărtat periodic, în scop preventiv şi curativ, de pe suprafeţele coroanelor şi rădăcinilor.
Detartrajul manual presupune folosirea unor instrumente cu ajutorul cărora se îndepărtează depozitele dure de tartru de pe suprafeţele dentare prin mişcări de tracţiune / împingere / apăsare, în funcţie de instrumentul folosit.

Detartrajul cu ultrasunete reprezintă un adjuvant al detartrajului manual, pe care însă nu îl poate înlocui în totalitate. Se foloseşte în cazul tartrului supragingival şi numai în parte în cazul celui subgingival, situat imediat sub marginea gingiei.

Prevenirea bolii parodontale

Evoluţia bolii periodontale este de obicei lentă, şi poate trece neobservată luni de zile, chiar ani. În acest timp pacienţii sunt conştienţi că ceva nu este în regulă (dureri, abccese şi sângerări ale gingiilor, miros neplăcut al gurii, mobilitate dentară şi chiar pierderea dinţilor), infecţia a evoluat prea mult, şi este posibil să fie prea târziu.
Cea mai bună metodă de a preveni această boală mutilantă, este vizită la stomatolog la fiecare şase luni, pentru controale de rutină, igienizare, şi sfaturi privitoare la igienă dentară.

Igienă dentară: cunoscută şi că igienă orală, este procesul prin care se efectuează igienă dentară preventivă pentru evitarea cazurilor de urgenţă dentară. La baza igienei dentare se află regimul de îngrijire dentară efectuat la domiciliu. Acest regim la domiciliu este suplimentat de o îngrijire dentară preventivă profesională asigurată de stomatologi şi igienişti dentari licenţiaţi.

Periajul corect: este de asemenea foarte important, începând de la adulţi la cei mici. Mai ales în cazul copiilor, personalul nostru va face instructajul de periaj, va prezenţa importantă spălării regulate pe dinţi şi îi va învaţă pe cei mici tehnicăcorectă. În cazul adulţilor se va demonstra tehnică folosirii atei dentare, periajul corect.

Contacteaza-ne!