Implantul dentar
1. Cine poate beneficia de implanturi dentare? Ce TIPURI DE IMPLANT şi TEHNICI folosiţi?
2. Ce fel de LUCRĂRI PE IMPLANTURI realizaţi ?
3. Ce este un implant dentar ?
4. Cât costă un implant?
5. Ce tipuri de implant există ?
6. Ce riscuri şi ce garanţii am?
7. Implantul dentar şi procedura este dureroasă? Cât de rapidă este recuperarea?
8. De ce să aleg implant dentar?
9. Proceduri chirurgicale legate de implantul dentar: sinus lift, adiţie de os
10. Am văzut oferte speciale la implanturi, cu preţuri foarte mici în unele locuri, de ce să plătesc mai mult la dvs.?
11. Ce trebuie să fac DUPĂ tratamentul prin implant dentar? La ce trebuie să mă aştept?
12. Alte întrebări şi sfaturi despre implantul dentar.
1. Cine poate să beneficieze de implant dentar? Tipuri de implant şi tehnici moderne folosite în clinică noastră:
Ca o noutate în clinica noastră vă oferim implanturile premium Straumann, considerate numărul 1 mondial. Acestea sunt produse in Elvetia si au numeroase avantaje, printre care biocompatibilitate foarte buna, estetica deosebita, adaptare rapida in organism şi multe altele. De asemenea noi utilizăm şi implanturi OT- MEDICAL, OSSTEM, MEGAGEN iar ţările de provenienţă sunt: Germania, Korea.
Cine poate beneficia de implanturi dentare? În general, ORICINE POATE BENEFICIA de implant dentar, dacă este suficient de sănătos să poată face o EXTRACŢIE dentară ! De asemenea, persoane cărora medicul stomatolog le indică implantul dentar, pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi lipsa, persoane cu suficient ţesut osos pentru a se putea insera implantul respectiv.
Chiar dacă nu este suficient ” os “, există proceduri pe care le executăm cu mare succes, proceduri de adiţie osoasă, sinus lifting, care suplimentează cantitatea de os existenţa. Contraindicaţii sunt în general: la persoanele aflate în creştere, persoane cu diabet decompensat, poziţia sinusului ( care se poate trata prin procedeul numit sinus lift ).
Tehnici şi procedee folosite:
R2GATE : Chirurgie şi implantologie ghidată, cu planificare pe calculator. Permite realizarea implanturilor şi lucrărilor protetice cu mare precizie, cu minim de discomfort pentru pacient, vindera rapidă şi siguranţă maximă.
All on 4 / All on 6 : Tehnică All on four / Six permite realizarea implanturilor şi lucrărilor fixe cu un număr redus de implanturi dentare, mai ales în cazurile când soluţia “clasică” ar fi doar proteză dentară. Folosită în cazul edentatiilor totale (nu mai sunt dinţi sau trebuie extraşi toţi), care nu permit realizarea de implanturi clasice, tehnică All on 4 sau All on six permite poziţionarea de 4 jos respectiv 6 implanturi (sus) şi realizarea de lucrare fixă cu prognostic foarte bun.
Implanturi şi lucrare în aceeaşi şedinţa: În aceeaşi vizită se poate realiza implant şi lucrare provizorie, sau în aceeaşi zi. Se recomandă de obicei în zona estetică, (la dintîi din faţă) de exemplu dacă va lipseşte un dinte din faţă (sau mai mulţi), dacă se da jos o lucrare şi este nevoie imediat de zâmbet, practic nu veţi rămâne “fără dinţi în gură”, veţi putea zâmbi imediat cum aţi ieşit din cabinet.
Implanturi post extractional: O altă tehnică folosită cu succes în clinică noastră este realizarea extracţiei (extractiilor) dentare, efectuarea implantului şi realizarea lucrării provizorii în aceeaşi şedinţa, astfel încât pacientul nu pleacă fără dinţi. Câştigul de timp este de asemenea un factori important.
Implant dentar cu încărcare imediată
Dacă din motive diferite tipul de implant dentar în doi timpi nu se doreşte sau nu este posibil, există şi varianta mai rapidă de implant dentar, în care se realizează implantarea şurubului şi coroana ceramică în aceeaşi etapă, acestea se numesc implanturi cu încărcare imediată. Pentru mai multe detalii pentru acest tip de implant dentar şi pentru avantajele şi riscurile asociate va invităm să va faceţi o programare la clinică noastră, unde specialiştii noştri în implantologie, în urmă consultatiei specializate pentru implanturi şi în comun acord cu dumneavoastră, va vor oferi cea mai bună varianta.
Implant cu extracţie, adiţie de os, lucrare provizorie, toate în aceeaşi vizită, într-o şedinţa. Se recomandă în cazurile dificile sau unde este nevoie de un rezultat estetic(zâmbet) imediat. De asemenea dacă sunt lipsuri de os, acestea se pot agrava dacă întâi se realizează doar extracţia simplă şi se aşteaptă prea mult timp pentru realizarea implantului. În clinică noastră se aplică cu succes această tehnică, cu rezultate foarte bune.
Trebuie reţinut că dacă în mod obişnuit implantul dentar cu lucrarea dentară ( coroana dentară pe implant ) se realizaza în două etape, există multe variante, precum cele enumerate mai sus, care oferă alternative viabile la aceste metode. În prima etapă se inserează implantul de titan, numită şi etapă chirurgicală. Fie imediat fie după o perioada de aproximativ 1-6 luni, perioada necesară integrării implantului dentar, se va realiza cea de a două etapă, etapă protetică, în care se va finaliza tratamentul şi se va realiza lucrarea pe implant, respectiv o coroana ceramică pe implant sau o punte, acestea fiind cele mai des întâlnite lucrări.
2.LUCRĂRILE PE IMPLANTURI !
Odată inserate şi integrate implantele, un rol FOARTE important îl joacă lucrările pe implanturi. Acestea pot fi coroane pe implant, punţi şi proteze pe implanturi, proteză telescopată, lucrări cimentate pe implant şi altele. Trebuie început prin menţionarea unui aspect foarte important: dacă în trecut în practică implantologica se punea accentul doar pe stabilitatea şi integrarea implantului, în practică modernă şi în urmă numeroaselor studii, s-a constatat că un rol extrem de important în durata de viaţă şi integrarea implanturilor dentare, îl joacă CALITATEAlucrarii realizată pe acestea. Astfel, o lucrare bine realizată, din materiale de calitate, poate prelungi viaţă implantului, pe când una realizată din materiale necorespunzătoare, în condiţii tehnice mai slabe, poate scurtă foarte mult viaţă implantului. Lucrările realizate prost pot duce la inflamaţii, retragerea gingiei şi a osului şi în final chiar pot duce la pierderea implantului.
Acestea fiind spuse, lucrările pe implanturi realizate în clinică noastră au două avantaje majore:
Sunt realizate din materialele cele mai noi şi cele mai bune, cum ar fi zirconiu, aur, ceramică integrală, se foloseşte bont protetic de zirconiu, astfel că nu va transpare prin gingie culoarea închisă a metalului ( zirconiul este alb), împreună cu cei mai calificaţi tehniciei dentari
Sunt realizate în aceeaşi clinică unde se pun implanturile, astfel că întregul plan de tratament, realizat desigur împreună cu dvs, este gândit şi realizat încă din faza de împlânte în aşa fel încât lucrarea finală să fie maxim de estetică şi funcţională, să confere durabilitatea cea mai bună implantelor şi cea mai bună funcţionalitate.
Pentru diferite tipuri de lucrări pe împlânte va invităm să vizitaţi pagină de Cazuri clinice sau să ne contactaţi pentru o consultaţie de specialitate.
3. Ce este un implant?
O întrebare foarte frecvenţa este “ Ce este un implant dentar “ Implantul dentar este o piesă din titan, cel mai adesea sub formă unui şurub, care serveşte că înlocuitor pentru rădăcina unui dinte
natural lipsa. Plasarea se face după ce locul extracţiei s-a vindecat sau imediat după extracţie, printr-o intervenţie chirurgicală nu foarte complicată, comparând-o că agresivitate cu o extracţie. După un timp, necesar integrării în os, implantului i se ataşează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteză ce va
înlocui dintele sau dintîi lipsa. Implantul dentar este în prezent cea mai folosită şi cea mai recomandată metodă de înlocuire a unui dinte lipsa, pe care apoi se pot realiza lucrări ceramice, protetică, coroane pe implant, punţi pe implanturi.
4. Preţul implantului dentar: Una din cele mai frecvente întrebări este cât costă un implant dentar?
Înainte de a discuta strict de preţul implantului dentar, un lucru FOARTE important trebuie reţinut: Medicii noştri nu vând împlânte ! – Asta o fac importatorii de împlânte. În clinică noastră noi realizăm TRATAMENTE prin împlânte, iar un tratament realizat corect, cu împlânte de calitate şi tehnologie nouă, are o rată de succes de 99%(statistică realizată în clinică noastră) şi rezolva probleme dentare şi pe perioade de peste 35 de ani. Costul strict al implantului este doar o PARTE din costul tratamentului pe implant.
În costul tratamentului de implant REALIZAT CORECT, la cele mai înalte standarde de igienă şi profesionalism intră şi:
implantul propriu-zis – implantul dentar de calitate vine cu certificate de calitate, de la producători recunoscuţi în domeniu, cu tratamente de suprafaţă care cresc şansele de integrare osoasă
şurubul de acoperire, care trebuie să asigure etanseitate 100%
bontul de transfer care este esenţial în realizarea amprentei dentare, iar tipul şi materialul trebuie să fie de calitate, ceea ce duce şi la costuri mai ridicate ale acestuia. Dar avantajul enorm
este că se va realiza o amprenta precisă de către tehnician, fără jocuri şi mişcare a lucrării
alte bonturi protetice provizorii în funcţie de tipul implantului
şi desigur bontul protetic definitiv, pe care se va realiza lucrarea propriu-zisă, care trebuie să fie din titan
şuruburi de fixare ale bonturilor protetice
La acestea se mai adaugă, pentru respectarea standardelor şi igienei:
kitul steril de implant, care conţine halate şi câmpuri sterile de unică utilizare, mănuşi şi măşti, fire de sutură, şi sunt pentru o singură utilizare
aparatură: fiziodispenser, piezotome, sterilizator, autoclav, consumabile
cursuri speciale de pregătire
Trusa chirurgicală: fiecare tip de implant are propria trusa chirurgicală, iar frezele după câteva utilizări vor fi aruncate. Trusele “ieftine” pot fi de la câteva sute de euro, dar una de calitate poate depăşi câteva mii de euro.
Tentaţia pentru unii este să facă rabat la unele din acestea, iar urmarea este în rezultate negative pentru pacienţi. Noi NU facem rabat la siguranţă şi calitate, de peste 14 ani respectăm cu stricteţe procedurile de sterilizare, de pregătire continuă a medicilor noştri.
Pentru a vedea complexitatea unui tratament prin implanturi va invităm să citiţi mai jos şi despre adiţiile osoase, sinus lift intern şi extern, precum şi rubrica de întrebări şi răspunsuri. Acestea fiind zise, preţul implantului propriu zis şi a lucrării pe implant este descris mai jos:
Dacă în alte ţări precum Anglia preţul implantului poate fi 2000-3000 Euro, în cadrul clinicii noastre stomatologice, folosind aceleaşi materiale, respectiv aceleaşi împlânte, preţul implantului dentar (a şurubului de titan) este mult mai redus.
La acesta se adaugă preţul pentru coroana pe implant, lucrarea dentară care se va pune peste implant (dintele propriu zis), care este de 350-500 Euro, în funcţie de materialul din care este realizată atât lucrarea, metalo-ceramică sau zirconiu, cât şi bontul protetic, care poate fi de zirconiu, fizionomic sau bont clasic metalic.
5. Tipurile de implanturi dentare.
Diferă de la producător la producător. Deşi la baza majoritatea sunt şuruburi de titan, de unde şi denumirea de implant de titan, diferă prin modul de inserţie, prin tratamentele de suprafaţă aplicate implantului propriu-zis, tratamente care pot duce la o mai bună şi mai rapidă integrare în os, în organism, la o mai rapidă vindecare şi asimilirare de către dumneavoastră că şi pacient, la o mai rapidă realizare a lucrării definitive pe implant.
Tipuri de implanturi
În cabinetul nostru utilizăm în principal implanturile în doi timpi. Aceasă înseamnă că există o prima etapă chirurgicală de înserare a implantului, urmată după o perioada (cuprinsă între două şi şase luni), de o a două etapă, chirurgicală şiprotetică, de descoperire a implantului şi realizarea lucrării protetice propriu zise.
Noi utilizăm implanturi OT-MEDICAL, OSSTEM, MEGAGEN, toate confecţionate din titan şi diferind în principal prin tratamentele de suprafaţă, care pot accelera şi ajută integrarea osoasă, prin rapiditatea cu care se vor integra şi se va putea face lucrarea. În funcţie de tratamentul de suprafaţă al implantului, este nevoie de o perioada de vindecare, respectiv de integrare a implantului, fie imediat, fie de una, două luni sau şase luni.
6. Ce riscuri şi ce garanţii am la implantul dentar?
În clinică noastră oferim în premieră garanţii pentru implant dentar, pentru mai multe detalii va invităm să vizitaţi pagină de garanţii. Că în orice procedura medicală există unele riscuri, care va vor fii explicate de medicul specialist. Riscurile sunt reduse la minimum datorită standardelor foarte înalte de igienă, sterilizare şi curăţenie. Un rol foarte important în durata de viaţă implantului dentar îl joacă igienă orală, vizitarea medicului stomatolog la intervale regulate, odată la 6 luni, starea generală de sănătate, vârstă, consumul de alcool sau ţigări, etc. Pentru mai multe detalii pentru condiţiile de garanţie pentru implanturile dentare va invităm să vizitaţi pagină de garanţii.
Eşecurile şi nereuşitele pot apărea din mai multe motive, dar putem să le catalogăm în două mari categorii: din vină medicului şi din vină pacientului:
Din vina medicului: în primul rând lipsa experienţei, lipsa dotărilor corespunzătoare, inclusiv cu aparatură, cu implanturi de calitate, cu sterilizare sigură şi cu igienă şi respectarea normelor. Din păcate unii sunt tentaţi să facă rabat lacalitate de dragul banilor, din păcate cel care suferă este tot pacientul, care fie trebuie să plătească tratamentul din nou, în alt loc, fie să sufere lucrări necorespunzătoare. De aici apare şi neîncrederea unora faţă de medicii dentişti, faţă de implantul dentar, şi desigur informaţii contrare. Cursurile şi pecializarile sunt de multe tipuri, un medic care a fost la o prezentare gratuită a unui vânzător de împlânte, şi eventual a inserat un implant “demo” nu devine brusc specialist înimplant dentar. Specialişti competenţi se pregătesc încontinuu, la cursuri noi şi moderne, cu informaţii de actualitate, care de cele mai multe ori depăşesc miile de euro că şi costuri. De asemenea, un medic implantolog bine pregătit va face recomandările cele mai potrivite fiecărui pacient în parte, nu are “marfă, împlânte, de vândut”. Dacă un implant nu este cea mai bună opţiune va prezenţa opţiunile în ordinea recomandată. Medicul chirurg onest nu are nevoie să–şi ademeneascăpacienţii, ci trebuie să le expună sincer şi corect opţiunile de tratament.
Din vina pacientului: În principal ţine de igienă orală necorespunzatare, prezentarea regulată la control, respectarea indicaţiilor medicului. De aceea este foarte importantă respectarea indicaţiilor medicului dentist şi desigur prezentarea regulatăla control, de obicei la 6 luni sau în cazul pacienţilor cu probleme mai mari, de tipul celor cu boală parodontală, o dată la 3 luni.
7. Procedura fără durere
Frică de implant sau frică de dentist înseamnă frică de durere. În clinică noastră, MD CLinic, această manoperă se execută fără nici un pic de durere, iar timpul necesar înserării unui implant este de aproximativ 30 de minute.
Uneori este necesară realizarea unei aditii osoase (când osul este insuficient), pentru această procedura se utilizează bio-os, os mineral şi membrane de colagen. Aceeaşi manoperă o folosim şi pentru sinus lift, la maxilarul superior, cânddimensiunea verticală a osului nu este suficientă.
Recuperarea după inserarea implantului este în general foarte rapidă, nu este necesară internare, procedura având loc sub anestezie locală, chiar în cabinetul de stomatologie, de către medicul chirurg, specializat în implantologie. PAcienţii spun cărecuperarea este chiar mai scurtă şi mai rapidă decât după o extracţie, chiar se pot întoarce la muncă în aceeaşi zi. În zilele următoare implantului se pot lua analgezice şi antiinflamatoare pe cale orală, pentru a controla foarte uşor vindecarea.
8. De ce să aleg implant dentar ? Când pot să apelez la implantul dentar ? Când se pretează că şi tratament implantul dentar ?
Iată câteva din principalele motive pentru alegerea unui implant dentar:
Pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi irecuperabili sau lipsa
Pentru a preveni resorbtia osoasă
Pentru a oferi suport stabil pentru coroane şi punţi
Pentru a mari sprijinul şi stabilitatea protezei
Pentru un zâmbet minunat şi a putea vorbi şi zâmbi fără inhibiţii
Pentru o viaţă socială mult mai bună, lipsită de stresul generat de o dantură nesatisfăcătoare
Pentru creşterea gradului de succes, că rezultat direct al încrederii în sine
Pentru a îmbunătăţi starea de sănătate generală şi gradul de confort psihic
Pentru a îmbunătăţi aspectul estetic şi a va recăpăta încrederea în sine
Implantul dentar reproduce funcţia naturală şi aspectul estetic al dinţilor naturali şi este una dintre cele mai sigure forme de tratament stomatologic. În concluzie, pacienţii cu implanturi dentare pot zâmbi cu încredere iar acest lucru se reflectăpozitiv în psihicul şi implicit în comportamentul lor, în viaţă lor socială.
Nu ezitaţi să întrebaţi specialiştii noştrii implantologi despre implantul dentar. Odată cu realizarea unei radiografii digitale, în cadrul clinicii noastre, împreună cu examinarea clinică în cadrul consultaţie de specialitate, veţi primi un plan de tratament personalizat şi explicat în detaliu, cu variante de tratament, avantaje şi riscuri.
Care este preţul pentru implantul dentar şi preţul pentru întregul plan de tratament?
Preţul tratamentului dentar şi al implantului dentar în special este individualizat şi este influenţat de mai mulţi factori:
Tipul de implant şi desigur numărul de implanturi dentare inserate
Tipul de bont protetic
Necesitatea augmentării osoase – dacă este os suficient sau nu, se va realiza o adiţie de os
Tipul de material folosit în etapă protetică, respectiv tipul de coroana pe implant, metalo-ceramic, ceramică integrală sau zirconiu
9. Procedurile chirurgicale în tratamentul prin implant dentar:
Sinus lift – sau în româneşte lifting, ridicare de sinus, poate fi intern sau extern. Această procedura este necesară când nu este suficient spaţiu înserării implantului, iar un medic bine pregătit, calificat, va face această procedura de rutină. Diferenţa majoră între cele două tipuri de sinus lift este spaţiul necesar implantului, în cazul celui intern, când este necesar doar un spaţiu mic, pentru obţinerea a 2-3 mm sau folosirea sinus liftingului extern când este necesară obţinerea de maimult spaţiu.
Adiţie osoasă – cum precizăm mai sus, există cazuri când osul nu este sufgicient şi atunci se va realiza adiţie osoasă. Există mai multe tipuri de os care se pot folosi în acest caz, printre cele mai uzuale sunt:
osul propriu, recoltat din osul maxilarului, sold
os de origine animală
os artificial
Aici intrevin şi membranele de protecţie, folosite în defectele mari, care pot fi resorbabile: rapid şi lent sau neresorbabile. Aceste membrane au rol de barieră de protecţie.
10. În primul rând trebuie luate în calcul toate punctele de mai sus şi în plus:
tipul implantului şi tratamentele acestuia de suprafaţă, care ne permit fie încărcarea imediată – implant şi dinte în aceeaşi sesiune, fie realizarea lucrări în termen foarte scurt, de câteva săptămâni
tipul materialului folosit pentru coroane şi punţi, ceramică, zirconiu
trebuie luate în calcul condiţiile de igienă şi echipamentele folosite – prin rabatul de calitate creşte riscul infecţiilor
trebuie luate în calcul rată de succes în condiţiile de igienă şi sterilizare prezentate mai sus, care cresc foarte mult şansele integrării implantului dentar în os
garanţia oferită pentru comfortul şi siguranţă dumneavoastră. În cazul extrem de rar că tratamentul nu reuşeşte, desigur cu respectarea indicaţiilor medicului şi a condiţiilor garanţiei, implantul se va înlocui fără costuri suplimentare.
echipa de profesionişti cu peste 10 ani de experienţă, cu o specializare continuă în cele mai noi tehnici şi tendinţe.
servicii şi tratamente complete, asigurată de gama largă de specialişti ce operează în cadrul clinicii stomatologice
Nu faceţi rabat la calitate, este vorba de sănătatea dumneavostră. Medicii noştrii va vor propune cele mai bune soluţii pentru dumneavoastră şi în nici un caz nu vor prezenţa variante avantajoase pentru medic, ci întotdeauna cea mai avantajoasăpentru PACIENT
Dacă cineva va propune un implant cu 99 de euro credeţi că investeşte 80 de euro în kit şi câmpuri sterile de unică folosinţă, sau în protecţii şi aparatură de sterilizare performanţă? Din păcate este mai mult cazul de “atâta dai atâta face”. Şi înfinal tot dumneavoastră că şi pacient suferiţi, fie prin necesitatea repetării tratamentului “alţi bani altă distracţie” dar mai ales prin trauma inutilă cauzată – repetat operaţia, repetată grefele şi adiţiile de os, creşterea riscului. Şi aici nu este vorba de o maşină care o reparăm, ci de sănătatea dumneavoastră, de sănătatea şi tratamentele care vor ţine zeci de ani cu îngrijire şi igienă corespunzătoare. În aceste condiţii trebuie să va întrebaţi: MERITĂ?
Va rugăm să va puneţi întrebarea: Nu este mai bine din toate punctele de vedere să faceţi un lucru că lumea încă de la început?
MEDICINĂ de calitate, cu medici pregătiţi încontinuu la cursuri costisitoare, sau chiar simple cărţi care eu preţuri de câteva salarii pe economie, nu poate fi IEFTINĂ sau gratuită. Preţurile desigur diferă de la medic la medic, sau de la cabinet lacabinet, în primul rând în funcţie de pregătirea medicului, de dotări şi de serviciile oferite. Un medic începător nu poate pretinde aceleaşi tarife că un medic cu ani grei de experienţă în spate, cu participări la numeroase cursuri în ţară şistrăinătate, cu sute sau chiar mii de implanturi puse, cu bani mulţi investiţi în pregătire ( cursurile şi deplasările de calitate depăşesc multe mii de euro), cu investiţii în materiale de calitate, în dotări ultramoderne.
Nu există şi bun şi rapid şi ieftin ! Nu faceţi compromisuri când este vorba de sănătatea dumneavoastră !Rezultatele negative vor fi simţite imediat.
Important de reţinut este: costurile sunt pe deplin justificate de beneficiile generate de tratament şi de aceea pacienţii sunt în procent covărşitor mulţumiţi de investiţia făcută în sănătatea proprie.
11. După plasarea implantului dentar propriu zis pot apărea mai multe simptome prezentate mai jos.
De reţinut că TOŢI pacienţi care au efectuat împlânte în clinică noastră sunt văzuţi obligatoriu a două zi (sau chiar în aceeaşi zi dacă este cazul) de către medic.
umflarea obrazului – tratarea cu comprese reci cu gheaţă şi imediat după implant pungi cu gheaţă
sângerarea uşoară – posibil să persiste o sângerare uşoară în primele 2-3 zile. Nu clătiţi gură cu putere iar dacă sângerarea persistă va rugăm să ne contactaţi imediat.
durere uşoară – calmantele clasice sunt eficiente şi rezolva majoritatea cazurilor de acest gen.
uşoară temperatura, în jur de 38 de grade. Nu va alarmaţi, nu este nimic neaşteptat.
vânătăi care vor dispărea în câteva zile
De asemenea indicaţiile post implant sunt următoarele:
nu spălaţi cu periuţă în prima zi, doar clătire uşoară cu apă de gură.
dacă sunteţi fumători NU fumaţi, riscurile sunt prezente la fumători. Reduceţi fumatul cel puţin până la suprimarea firelor.
evitaţi consumul de alimente ţări, carbogazose, crocante. Evitaţi alcoolul şi consumaţi cât mai multe lichide gen: apă şi sucuri naturale fără adaos de zahăr.
este bine să va odihniţi pentru o refacere rapidă a organismului
12. Alte întrebări şi răspunsuri legate de implantul dentar:
Este bine să fiţi cât mai bine informat cu privire la tratamentele stomatologice în general şi implanturile dentare în particular, de aceea adresaţi medicului stomatolog cât mai multe întrebări din cele citite pe site, un scurt rezumat mai jos:
de câţi ani practicaţi stomatologia şi de când sunteţi specializaţi pe implantologie? Aveţi doar competenţe de stomatologie generală sau şi de chirurgie ( practicaţi chirurgie orală). Acest aspect este foarte important, deoarece cel mai pregătitmedic pentru implanturi este chirurgul cu competenţe în implantologie.
care este rată de succes personală cu privire la implanturi aplicate până acum – rată generală variază dar este de 95 % în cazul medicilor bine pregătiţi.
aveţi personal specializat pentru toate etapele de tratament sau doar un singur medic se ocupă de toate? Acest aspect este foarte important, deoarece dacă fiecare departament şi medic specializat va face tratamentul pe care este pregătit cel maibine , atunci şi rezultatele vor fi cele mai bune.
cât va dura tratamentul , care sunt etapele şi care sunt costurile totale ale tratamentului ?
ce garanţii am şi care sunt condiţiile de garanţie?
cum trebuie să mă îngrijesc înainte şi după operaţie?
cât de des trebuie să mă prezint la control?
Desigur multe din aceste informaţii le găsiţi pe acest site, dar va răspundem cu plăcere la orice alte întrebări mai aveţi.
În speranţa că aceste informaţii va sunt de folos va urăm multă sănătate şi va aşteptăm pentru programări !