Str Frederic Joliot Curie Nr 2, Cluj-Napoca, Romania

+40 723 203 639

Contactati-ne!

+40 723 203 639

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 20:30 / Sambata 09-14:00

Fatete si estetica dentara

Estetică dentară – MD Clinic Cluj – Faţete porţelan, Coroane ceramice
Ce este estetică dentară şi cu ce se ocupă ?

Dacă stomatologia tradiţională pune accent pe tratarea dinţilor, a rezolvării problemelor, diagnosticarea şi desigur prevenirea apariţiei lor, estetică dentară are că obiect principal îmbunătăţirea majoră, chiar şischimbarea radicală a zâmbetului şi aspectului zâmbetului dumneavoastră.

Metode de tratament
Tehnologia pusă la dispoziţia dumneavoastră pentru îmbunătăţirea aspectului dentitiei este variată şi diferă de la caz la caz, în funcţie de necesităţile şi cerinţele fiecărui pacient:
 • albire cu laser cu tehnologie germană de ultima generaţie (inclusiv pentru dinţi devitalizati)
 • faţete din porţelan (inclusiv pentru cazurile de discromii) -detaliate mai jos
 • obturatii fizionomice – plombe invizibile
 • lucrări de porţelan pe zirconiu şi integral ceramice (pentru cei care îşi doresc reconstituirea celui mai natural zâmbet posibil)- Această are marele avantaj că scăpăm de metal, odată cu această gingiile vor deveni sănătoase şi nu vor mai fiiritate. De asemenea aspectul gingiilor se va îmbunătăţi considerabil, odată cu trecerea la lucrări integral ceramice va dispărea şi coloratia închisă la culoare de la baza gingiei –Înnegrirea gingiei.
 • alte tratamente de cosmetică dentară
 • reconturarea gingiilor
 • alungirea dinţilor
 • incrustratiile şi bijuteriile dentare
 • bonding – prin care se repara dinţi care sunt ciobiţi, rupţi
Estetică dentară este complexă şi cuprinde:
 • Faţete dentare din porţelan sau compozit
 • Lucrări pe implanturi – în clinică noastră executăm cele mai complexe şi moderne lucrări pe implanturi, cu cele mai bune şi mai noi materiale. De exemplu: lucrări cu zirconiu, aur, ceramică integralica, bont protetic zirconiu( nu se vede metal saunegru la implant).
 • Pentru mai multe detalii privind lucrările pe împlânte, va invităm să vizitaţi pagină de implant dentar.
 • Plombe albe de porţelan – mulţi pacienţi aleg să–şi schimbe plombele vechi, decolorate sau din amalgamuri cu altele noi, din materiale noi mai bune, fotopolimerizabile, şi bineînţeles albe şi de culoare exactă a dinţilor
 • Încrustaţii ceramice sau zirconiu
 • Coroane şi punţi ceramice integrale – deci fără metal şi fără iritaţii şi înnegrirea gingiilor
 • Albire dentară
 • Reparaţia dinţilor ciobiţi sau rupţi

Tratamentele şi procedurile sunt detaliate mai jos, desigur medicii noştri stomatologi vor stabili împreună cu dumneavostră şi desigur în urmă consultatiei clinice opţiunile şi tratamentele de urmat.

Faţetele

Cele mai estetice lucrări dentare. Atunci când dintîi din faţă sunt foarte pătaţi, ciobiţi, fisuraţi, fracturati, spaţiaţi sau de forme neplăcute putem folosi cu succes faţetele dentare.

Coroane şi punţi

Dacă dintîi sunt ireversibili compromişi, când coroanele sunt fracturate sau distructia este foarte mare, când culoarea este cu totul inacceptabilă sau formă lasă mult de dorit, ei pot fi îmbrăcaţi de către medic în coroane total fizionomice dinporţelan cu sau fără suport metalic. Lipsa anumitor dinţi poate fi înlocuită prin punţi dentare sau coroane pe implanturi.

FAŢETELE DENTARE

Sau faţetele ceramice sunt esenţiale în unele tratamente de estetică dentară şi sunt folosite pentru a va da un zâmbet alb şi strălucitor. Faţetele dentare făcute profesionist, de medicul specialist, pot constitui o schimbare esenţială în zâmbetul şi nu numai, în schimbarea întregului aspect în bine al cuiva. Schimbarea în bine este imensă, creşterea încrederii în sine şi întinerirea aspectului dumneavoastră şi mai ales obţinerea rezultatelor dorite de dumneavoastră suntesenţiale pentru medicii noştri. Pentru cazuri foto de tratamente estetice, respectiv faţete dentare ceramice şi coroane ceramice sau de zirconiu vizitaţi pagină de cazuri clinice de la galerie foto.

Prin estetică dentară putem ajunge la la o dantură sănătoasă, frumoasă şi bineînţeles sănătoasă. Unul dintre atuurile oamenilor de succes, atât succes profesional cât şi succes social, este o dantură sănătoasă, un zâmbet strălucitor, alb şi sănătos. Un zâmbet şi o dantură sănătoasă, dinţi albi şi frumoşi sunt extrem de importanţi nu doar pentru un aspect fizic plăcut ci şi pentru încrederea pe care ne-o dau, încredere de a zâmbi fără inhibiţii. Disciplină stomatologică care ce se preocupă de frumuseţea danturii se numeşte estetică dentară şi include manopere stomatologice complexe ce au că scop realizarea unui zâmbet strălucitor, în concordanţă cu celelalte elemente de estetică facială.

Proceduri de estetică dentară: Caz faţete ceramice şi albire
 • faţetele dentare din compozit şi porţelan, sau faţetele ceramice cum se mai numesc
  coroanele şi punţile din ceramică integrală (porţelan fără metal) sau zirconiu. Se evita folosirea metalului pentru a putea beneficia de nişte dinţi cât mai strălucitori şi albi
  implanturile dentare din titan şi zirconiu
 • diverse încrustaţii integral ceramice sau din zirconiu
 • obturatiile (plombele) la culoarea dinţilor, şi cât mai naturale
 • albirea neinvazivă a dinţilor, realizată cu laser special

Ceramică integrală şi zirconiul reprezintă acum cele mai avansate materiale dentare cu care se pot obţine cele mai estetice tratamente şi soluţii protetice. Un alt avantaj este că placă bacteriană adera mult mai greu la zirconiu şi se îndepărteazămai uşor. Acest lucru se va traduce în timp prin gingii sănătoase, neinflamate şi un zâmbet plin de încredere, de invidiat.

Cum decurge un tratament de faţete dentare în general?

Pentru a avea un răspuns cât mai detaliat va invităm să vizitaţi secţiunea de întrebări şi răspunsuri aici ( FAQ)

Ce e bine de ştiut în privinţa esteticii dentare, a faţetelor dentare, implanturilor dentare şi alte tratamente estetice precum albirea dentară?

 • Dinţi se colorează în mod natural, de la procesul de îmbătrînire, de la sosuri, mâncare, băuturi, precum şi fumat şi alte substanţe colorante, medicamente şi multe altele
 • Albirea dentară, în unele cazuri severe de decolorare, poate să nu fie suficientă pentru a obţine un zâmbet strălucitor de alb, în aceste cazuri se poate recomandă completarea tratamentului cu faţetele dentare ceramice.
 • Dacă dinţi sunt decoloraţi, şi datorită faptului că faţetele dentare sunt foarte subţiri, ( dar odată aplicate foarte rezistente ) medicul specialist va poate recomandă o albire înainte de aplicarea faţetelor dentare, pentru a avea un zâmbet cât maialb şi strălucitor.
 • De asemenea, înaintea aplicării faţetelor dentare poate fi necesar că plombele să fie schimbate, mai ales dacă s-a făcut şi tratament de albire dentare, pentru un alb uniform şi strălucitor

Contacteaza-ne!