Str Frederic Joliot Curie Nr 2, Cluj-Napoca, Romania

+40 723 203 639

Contactati-ne!

+40 723 203 639

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 20:30 / Sambata 09-14:00

Tratamente de vârf de chirurgie orală

Implanturi dentare in toate situatiile, grefe osoase prin tehnici ultramoderne, grefe gingivale(tesut moale), extractii dentare si odontectomii, boala parodontala
Tratamentele de chirurgie orală

Sunt poate cele mai temute tratamente stomatologice, clinic dar în clinică noastră stomatologică extrem de importante, ele fiind întodeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orală; de cele mai multe ori aceste tratamente preced realizarea implanturilor dentare, tratamentelor protetice, coroane individuale, punti sau chiar proteze pe implanturi.

Operaţiile dentare, sau operaţiile la dinţi, cum mai sunt numite, nu trebuie să fie dureroase, nu trebuie să fie o sursă de teamă pentru dumneavoastră, ca şi pacienţi. În clinică noastră stomatologică se execută de către personal calificat, cu mulţi ani de experienţă, medici specialişti excelent pregătiţi, si foarte important, in conditii de igiena deosebite care au ca rezultat siguranta si O RATA DE SUCCES foarte ridicata, cu mult peste media mondiala.

Când spunem chirurgie orală sau chirurgie dentară ne gândim imediat la operaţii dentare, la lucruri complexe, dureroase şi riscante, când de multe ori putem vorbi de simple detartraje subgingivale. Desigur există multe situaţii când trebuie să apelăm la specialistul chirurg, de la banale detrartraje la grefe complexe de os. Grefele de os dau rezultate estetice deosebite si pot compesa pierderile de “gingie”. Ca o noutate , in clinica noastra se foloseste si laserul dentar, in diferitele tratamente chirurgicale, parodontale sau endodontice.

Câteva din situaţiile în care apelăm la chirurgia orală sunt prezentate mai jos. Tratamentele sunt realizate cu tehnici moderne, precum laserul stomatologic, I-PRF si A-PRF care foloseste celule din sangele pacientului pentru vindecare, Emdogain, pentru tratamentul bolii parodontale.

Boală parodontală
  • NU orice sângerare de gingie este boală parodontală. Dacă avem sângerări gingivale, sângerări de gingie ( sângerează gingiile) atunci se poate trata chiar şi cu un simplu detartraj )
  • Dacă simptomele sunt mai serioase, gingiile sângerează sau dinţi se mişcă, atunci este foarte important să apelaţi la medicul dentist, pentru că pot fi semne de boală parodontală ! Chiar dacă încă nu există un tratament 100%, care să vindece aceastăboală, soluţiile sunt multe, şi cu cât mai repede se începe tratamentul , cu atât mai bine
  • Boală parodontală, parodontoză, se poate încetini sau chiar stopa, prin tratamente realizate corect, în clinică noastră
  • Dacă necesara extracţia, sau extracţii de dinţi există şi în acest caz soluţii, cum ar fii implant dentar, punţi ceramice, coroane ceramice sau zirconiu, proteze pe implant
  • De asemenea, inflamării ale gingiilor, roşeaţa gingiei, umflarea gingiei sunt primele semne unor probleme care, depistate din timp, se pot trata cu o igienă orală corespunzătoare, cu o simplă vizită la medicul dentist şi o curăţare profesională a dinţilor.
Rezectie apicală
  • Clasicele operaţii la dinţi, acest tratament dentar este unul fără durere, sub anestezie, operaţie la dinţi relativ simplu, executată de către medicul chirurg.
  • Eliminarea puroiului la dinţi, curăţarea şi eliminarea infecţiei sunt toate parte din operaţiile dentare
  • Important: în unele cazuri nu este nevoie de operaţie dentară, eliminarea infecţiei, eliminarea problemei şi a durerii se poate face prin tratamente alternative, de natură tratamentului de canal, tratament endodontic. Acest tratament este realizat de către departamentul de endodonţie, şi reprezintă, în funcţie de caz, o alternativă la clasică operaţie dentară
În concluzie, în clinică nostru se execută
  • extracţii dentare, inclusiv extracţii de măsea de minte
  • chiuretaj periapical
  • rezectii apicale, sau clasicele operaţii la dinte
  • odontectomii ale dinţilor incluşi
  • gingivectomii şi gingivoalveoloplastii
  • decapusonari
  • regularizări de creastă alveolară
  • grefe gingivale libere
Extracţiile
  • Probabil extracţiile sunt cele mai cunoscute intervenţii chirurgicale, ideal ele sunt realizate de către medicul specialist chirurg. În clinică noastră stomatologică medicii chirurgi au în spate mulţi ani de experienţă, procedura de extracţiedentară realizându–se cu minim de discomfort şi în timp scurt pentru comfortul dumneavostră
  • Extracţiile de măsea de minte sunt o procedura des întâlnită, foarte uzuală, care se realizează din motive diferite: în primul rând deoarece apare durerea, datorită erupţiei molarului de minte, se înghesuie dintîi rămaşi, pot să apară dureri în alte zone, cum ar fi durerri de cap, migrene, dureri de ureche.
Reconstrucţii osoase
  • Sunt proceduri când osul nu este suficient, pentru inserarea de implanturi dentare.
  • Reconstrucţia osoasă, adăugarea de os, de material de os natural sau artificial în boală parodontală, parodontopatii
Grefă osoasă si Grega gingivala
  • Datorită gradului mare de pregătire şi a experienţei acumulată de-a lungul timpului de către medicii din clinică stomatologică MD Clinic, se realizează inclusiv operaţii complexe de natură grefei osoase, operaţii realizate în condiţii de maximăsiguranţă, într-un mediu steril şi prin respectarea tuturor procedurilor şi circuitelor speciale.
  • Grefele gingivale dau rezultate deosebite in situatiile cand de exemplu gingiga se retrage si lasa dintele descoperit, dureros sau inestetic
Odontectomia

Molarul “de minte” inferior rămâne frecvent în inocluzie intraosoasa sau submucoasă.Atât inocluzia,cât şi accidentele de erupţie a molarilor de minte inferiori sunt favorizate şi de faptul că,de la locul de formare a germenului până la alinierea săpe arcadă,dintele trebuie să străbată un os adult bine structurat şi o gingivomucoasa îngroşată,dura.Dacă la aceste elemente se mai adaugă şi eventual micşorare sau lipsa totală de spaţiu prin reducerea dimensiunii corpului mandibular,erupţia pe arcadă nu va mai fi posibilă,molarul de minte rămânând în inocluzie. Acelaşi lucru se întâmplă şi la nivelul molarilor de minte superiori, caninilor superiori şi mult mai rar, canini şi premolari inferiori
Extracţia acestor dinţi incluşi presupune realizarea unei intervenţii chirurgicale cu incizii mucogingivale, rezectii osoase, urmate de îndepărtarea dintelui rămas în maxilar.

Conduită postoperatorie

Orice intervenţie de mică chirurgie este urmată de fenomene comune tuturor intervenţiilor chirurgicale:

  • edem (umflarea obrazului, buzei, etc) pentru reducerea căruia este nevoie de comprese reci 2-3 zile postoperator
  • durere pentru reducerea sau abolirea durerii se utilizează antialgice obişnuite; inflamatia gingiei, tulburări de masticaţie şi deglutitie.

Igienă orală este extrem de importantă pentru vindecarea plăgii postoperatorii, cu mijloace obişnuite: periuţă şi pastă de dinţi, apă de gură, prezentarea la control regulat.

Contacteaza-ne!