• MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica
 • MD Clinic Cabinet stomatologic Cluj Napoca
 • MD Clinic Cluj Napoca Stomatologie de varf
 • MD Clinic Cluj Napoca Medici dentiisti de top
 • MD Clinic Cluj Napoca
 • MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica ultracentrala
 • MD Clinic Cluj Napoca Stomatologie Tratamente in mediu modern
 • Before and after- Estetica dentara inainte si dupa
 • Echipa clinicii MD Clinic va asteapta cu drag
 • Implant si dinti intr-o zi Fast and Fix
Previous Next

garantii

ITI membership_logo_mediu

logo ESCD_European_Society_for_Cosmetic_Dentistry

r2gate implant_center

Leading implant center

A-prf certificate_small_ok

allianz logo_mmImplant dentar la Clinica stomatologica MD Clinic din Cluj | Dr Mona Pantir Specialist chirurgie si implantologie | Experienta si incredere | Coroane ceramice si lucrari pe implant - GARANTII !

Implantul dentar - intrebari si raspunsuri frecvente:

implant dentar si un zambet minunat 2


1. Cine poate sa beneficieze de implant dentar? Tipuri de implant si tehnici moderne folosite in clinica noastra :

Noi utilizam implanturi OT- MEDICALOSSTEMMEGAGEN iar tarile de provenienta sunt: Germania, Korea.  Cine Poate beneficia de implanturi dentare? In general, ORICINE POATE BENEFICIA de implant dentar, daca este suficient de sanatos sa poata face o EXTRACTIE dentara !. De asemenea, persoane carora medicul stomatolog le indica implantul dentar, pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, persoane cu suficient tesut osos pentru a se putea insera implantul respectiv.
Chiar daca nu este suficient  " os ", exista proceduri pe care le executam cu mare succes, proceduri de aditie osoasa, sinus lifting, care suplimenteaza cantitatea de os existenta. Contraindicatii sunt in general: la persoanele aflate in crestere, persoane cu diabet decompensat, pozitia sinusului ( care se poate trata prin procedeul numit sinus lift ).

Tehnici si procedee folosite:

R2GATE : Chirurgie si implantologie ghidata, cu planificare pe calculator. Permite realizarea implanturilor si lucrarilor protetice cu mare precizie, cu minim de discomfort pentru pacient, vindera rapida si siguranta maxima.

All on 4 / All on 6 : Tehnica All on four / Six permite realizarea implanturilor si lucrarilor fixe cu un numar redus de implanturi dentare, mai ales in cazurile cand solutia "clasica" ar fi doar proteza dentara. Folosita in cazul edentatiilor totale (nu mai sunt dinti sau trebuie extrasi toti), care nu permit realizarea de implanturi clasice, tehnica All on 4 sau All on six permite pozitionarea de 4 jos respectiv 6 implanturi (sus) si realizarea de lucrare fixa cu prognostic foarte bun. 

Implanturi si lucrare in aceeasi sedinta: In aceeasi vizita se poate realiza implant si lucrare provizorie, sau in aceeasi zi. Se recomanda de obicei in zona estetica, (la dintii din fata) de exemplu daca va lipseste un dinte din fata (sau mai multi), daca se da jos o lucrare si este nevoie imediat de zambet, practic nu veti ramane "fara dinti in gura", veti putea zambi imediat cum ati iesit din cabinet. 

Implanturi post extractional : O alta tehnica folosita cu succes in clinica noastra este realizarea extractiei (extractiilor) dentare, efectuarea implantului si realizarea lucrarii provizorii in aceeasi sedinta, astfel incat pacientul nu pleaca fara dinti. Castigul de timp este de asemenea un factori important.

Implant dentar cu incarcare imediata
Daca din motive diferite tipul de implant dentar in doi timpi nu se doreste sau nu este posibil, exista si varianta mai rapida de implant dentar, in care se realizeaza implantarea surubului si coroana ceramica in aceeasi etapa, acestea se numesc implanturi cu incarcare imediata. Pentru mai multe detalii pentru acest tip de implant dentar si pentru avantajele si riscurile asociate va invitam sa va faceti o programare la clinica noastra, unde specialistii nostri in implantologie, in urma consultatiei specializate pentru implanturi si in comun acord cu dumneavoastra, va vor oferi cea mai buna varianta.

Implant cu extractie, aditie de os, lucrare provizorie, toate in aceeasi vizita, intr-o sedinta. Se recomanda in cazurile dificile sau unde este nevoie de un rezultat estetic(zambet) imediat. De asemenea daca sunt lipsuri de os, acestea se pot agrava daca intai se realizeaza doar extractia simpla si se asteapta prea mult timp pentru realizarea implantului. In clinica noastra se aplica cu succes aceasta tehnica, cu rezultate foarte bune.

Trebuie retinut ca daca in mod obisnuit implantul dentar cu lucrarea dentara ( coroana dentara pe implant ) se realizaza in doua etape, exista multe variante, precum cele enumerate mai sus, care ofera alternative viabile la aceste metode. In prima etapa se insereaza implantul de titan, numita si etapa chirurgicala. Fie imediat fie dupa o perioada de aproximativ 1-6 luni, perioada necesara integrarii implantului dentar, se va realiza cea de a doua etapa, etapa protetica, in care se va finaliza tratamentul si se va realiza lucrarea pe implant, respectiv o coroana ceramica pe implant sau o punte, acestea fiind cele mai des intalnite lucrari.

2.LUCRARILE PE IMPLANTURI !
Odata inserate si integrate implantele, un rol FOARTE important il joaca lucrarile pe implanturi. Acestea pot fi coroane pe implant, punti si proteze pe implanturi, proteza telescopata, lucrari cimentate pe implant si altele. Trebuie inceput prin mentionarea unui aspect foarte important: daca in trecut in practica implantologica se punea accentul doar pe stabilitatea si integrarea implantului, in practica moderna si in urma numeroaselor studii, s-a constatat ca un rol extrem de important in durata de viata si integrarea implanturilor dentare, il joaca CALITATEA lucrarii realizata pe acestea. Astfel, o lucrare bine realizata, din materiale de calitate, poate prelungi viata implantului, pe cand una realizata din materiale necorespunzatoare, in conditii tehnice mai slabe, poate scurta foarte mult viata implantului. Lucrarile realizate prost pot duce la inflamatii, retragerea gingiei si a osului si in final chiar pot duce la pierderea implantului.
Acestea fiind spuse, lucrarile pe implanturi realizate in clinica noastra au doua avantaje majore:
 • Sunt realizate din materialele cele mai noi si cele mai bune, cum ar fi zirconiu, aur, ceramica integrala, se foloseste bont protetic de zirconiu, astfel ca nu va transpare prin gingie culoarea inchisa a metalului ( zirconiul este alb), impreuna cu cei mai calificati tehniciei dentari
 • Sunt realizate in aceeasi clinica unde se pun implanturile, astfel ca intregul plan de tratament, realizat desigur impreuna cu dvs, este gandit si realizat inca din faza de implante in asa fel incat lucrarea finala sa fie maxim de estetica si functionala, sa confere durabilitatea cea mai buna implantelor si cea mai buna functionalitate.
Pentru diferite tipuri de lucrari pe implante va invitam sa vizitati pagina de Cazuri clinice sau sa ne contactati pentru o consultatie de specialitate.

3. Ce este un implant?
O intrebare foarte frecventa este " Ce este un implant dentar " Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte

natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, implantologieprintr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va

inlocui dintele sau dintii lipsa. Implantul dentar este in prezent cea mai folosita si cea mai recomandata metoda de inlocuire a unui dinte lipsa, pe care apoi se pot realiza lucrari ceramice, protetica, coroane pe implant, punti pe implanturi.

4. Pretul implantului dentar: Una din cele mai frecvente intrebari este cat costa un implant dentar? 
Inainte de a discuta strict de pretul implantului dentar, un lucru FOARTE important trebuie retinut: Medicii nostri nu vand implante ! - Asta o fac importatorii de implante. In clinica noastra noi realizam TRATAMENTE prin implante, iar un tratament realizat corect, cu implante de calitate si tehnologie noua, are o rata de succes de 99%(statistica realizata in clinica noastra) si rezolva probleme dentare si pe perioade de peste 35 de ani. Costul strict al implantului este doar o PARTE din costul tratamentului pe implant:
In costul tratamentului de implant REALIZAT CORECT, la cele mai inalte standarde de igiena si profesionalism intra si:
 • implantul propriu-zis - implantul dentar de calitate vine cu certificate de calitate, de la producatori recunoscuti in domeniu, cu tratamente de suprafata care cresc sansele de integrare osoasa
 • surubul de acoperire, care trebuie sa asigure etanseitate 100%
 • bontul de transfer care este esential in realizarea amprentei dentare, iar tipul si materialul trebuie sa fie de calitate, ceea ce duce si la costuri mai ridicate ale acestuia. Dar avantajul enorm este ca se va realiza o amprenta precisa de catre tehnician, fara jocuri si miscare a lucrarii
 • alte bonturi protetice provizorii in functie de tipul implantului
 • si desigur bontul protetic definitiv, pe care se va realiza lucrarea propriu-zisa, care trebuie sa fie din titan
 • suruburi de fixare ale bonturilor protetice

La acestea se mai adauga, pentru respectarea standardelor si igienei

 • kitul steril de implant, care contine halate si campuri sterile de unica utilizare, manusi si masti, fire de sutura, si sunt pentru o singura utilizare
 • aparatura: fiziodispenser, piezotome, sterilizator, autoclav, consumabile
 • cursuri speciale de pregatire
 • Trusa chirurgicala: fiecare tip de implant are propria trusa chirurgicala, iar frezele dupa cateva utilizari vor fi aruncate. Trusele "ieftine" pot fi de la cateva sute de euro, dar una de calitate poate depasi cateva mii de euro.

Tentatia pentru unii este sa faca rabat la unele din acestea, iar urmarea este in rezultate negative pentru pacienti. Noi NU facem rabat la siguranta si calitate, de peste 14 ani respectam cu strictete procedurile de sterilizare, de pregatire continua a medicilor nostri.

Pentru a vedea complexitatea unui tratament prin implanturi va invitam sa cititi mai jos si despre aditiile osoase, sinus lift intern si extern, precum si rubrica de intrebari si raspunsuri. Acestea fiind zise, pretul implantului propriu zis si a lucrarii pe implant este descris mai jos:

Daca in alte tari precum Anglia pretul implantului poate fi 2000-3000 Euro, in cadrul clinicii noastre stomatologice, folosind aceleasi materiale, respectiv aceleasi implante, pretul implantului dentar (a surubului de titan) este mult mai redus.
La acesta se adauga pretul pentru coroana pe implant, lucrarea dentara care se va pune peste implant (dintele propriu zis), care este de 350-500 Euro, in functie de materialul din care este realizata atat lucrarea, metalo-ceramica sau zirconiu, cat si bontul protetic, care poate fi de zirconiu, fizionomic sau bont clasic metalic.

5. Tipurile de implanturi dentare sunt multe, difera de la producator la producator. Desi la baza majoritatea sunt suruburi de titan, de unde si denumirea de implant de titan, difera prin modul de insertie, prin tratamentele de suprafata aplicate implantului propriu-ziimagini profilaxye si implant dentars, tratamente care pot duce la o mai buna si mai rapida integrare in os, in organism, la o mai rapida vindecare si asimilirare de catre dumneavoastra ca si pacient, la o mai rapida realizare a lucrarii definitive pe implant.

Tipuri de implanturi
In cabinetul nostru utilizam in principal implanturile in doi timpi. Aceasa inseamna ca exista o prima etapa chirurgicala de inserare a implantului, urmata dupa o perioada (cuprinsa intre doua si sase luni), de o a doua etapa, chirurgicala si protetica, de descoperire a implantului si realizarea lucrarii protetice propriu zise.

Noi utilizam implanturi OT-MEDICAL, OSSTEM, MEGAGEN toate confectionate din titan si diferind in principal prin tratamentele de suprafata, care pot accelera si ajuta integrarea osoasa, prin rapiditatea cu care se vor integra si se va putea face lucrarea. In functie de tratamentul de suprafata al implantului, este nevoie de o perioada de vindecare, respectiv de integrare a implantului, fie imediat, fie de una, doua luni sau sase luni.
6. Ce riscuri si ce garantii am la implantul dentar?
In clinica noastra oferim in premiera garantii pentru implant dentar, pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati pagina de garantii. Ca in orice procedura medicala exista unele riscuri, care va vor fii explicate de medicul specialist. Riscurile sunt reduse la minimum datorita standardelor foarte inalte de igiena, sterilizare si curatenie. Un rol foarte important in durata de viata implantului dentar il joaca igiena orala, vizitarea medicului stomatolog la intervale regulate, odata la 6 luni, starea generala de sanatate, varsta, consumul de alcool sau tigari, etc. Pentru mai multe detalii pentru conditiile de garantie pentru implanturile dentare va invitam sa vizitati pagina de garantii.

 Esecurile si nereusitele pot aparea din mai multe motive, dar putem sa le catalogam in doua mari categorii: din vina medicului si din vina pacientului:

 1. Din vina medicului: in primul rand lipsa experientei,  lipsa dotarilor corespunzatoare, inclusiv cu aparatura, cu implanturi de calitate, cu sterilizare sigura si cu igiena si respectarea normelor. Din pacate unii sunt tentati sa faca rabat la calitate de dragul banilor, din pacate cel care sufera este tot pacientul, care fie trebuie sa plateasca tratamentul din nou, in alt loc, fie sa sufere lucrari necorespunzatoare. De aici apare si neincrederea unora fata de medicii dentisti, fata de implantul dentar, si desigur informatii contrare. Cursurile si pecializarile sunt de multe tipuri, un medic care a fost la o prezentare gratuita a unui vanzator de implante, si eventual a inserat un implant "demo" nu devine brusc specialist in implant dentar. Specialisti competenti se pregatesc incontinuu, la cursuri noi si moderne, cu informatii de actualitate, care de cele mai multe ori depasesc miile de euro ca si costuri. De asemenea, un medic implantolog bine pregatit va face recomandarile cele mai potrivite fiecarui pacient in parte, nu are "marfa, implante, de vandut". Daca un implant nu este cea mai buna optiune va prezenta optiunile in ordinea recomandata. Medicul chirurg onest nu are nevoie sa-si ademeneasca pacientii, ci trebuie sa le expuna sincer si corect optiunile de tratament. 
 2. Din vina pacientului: In principal tine de igiena orala necorespunzatare, prezentarea regulata la control, respectarea indicatiilor medicului. De aceea este foarte importanta respectarea indicatiilor medicului dentist si desigur prezentarea regulata la control, de obicei la 6 luni sau in cazul pacientilor cu probleme mai mari, de tipul celor cu boala parodontala, o data la 3 luni.
7. Procedura fara durere
Frica de implant sau frica de dentist inseamna frica de durere. In clinica noastra, MD CLinic,  aceasta manopera se executa fara nici un pic de durere, iar timpul necesar inserarii unui implant este de aproximativ 30 de minute.
Uneori este necesara realizarea unei aditii osoase (cand osul este insuficient), pentru aceasta procedura se utilizeaza bio-os, os mineral si membrane de colagen. Aceeasi manopera o folosim si pentru sinus lift, la maxilarul superior, cand dimensiunea verticala a osului nu este suficienta.
Recuperarea dupa inserarea implantului este in general foarte rapida, nu este necesara internare, procedura avand loc sub anestezie locala, chiar in cabinetul de stomatologie, de catre medicul chirurg, specializat in implantologie. PAcientii spun ca recuperarea este chiar mai scurta si mai rapida decat dupa o extractie, chiar se pot intoarce la munca in aceeasi zi. In zilele urmatoare implantului se pot lua analgezice si antiinflamatoare pe cale orala, pentru a controla foarte usor vindecarea.
8. De ce sa aleg implant dentar ? Cand pot sa apelez la implantul dentar ? Cand se preteaza ca si tratament implantul dentar ?
 Iata cateva din principalele motive pentru alegerea unui implant dentar:
implant dentar si un zambet minunat 3
 • Pentru a inlocui unul sau mai multi dinti irecuperabili sau lipsa
 • Pentru a preveni resorbtia osoasa
 • Pentru a oferi suport stabil pentru coroane si punti
 • Pentru a mari sprijinul si stabilitatea protezei
 • Pentru un zambet minunat si a putea vorbi si zambi fara inhibitii
 • Pentru o viata sociala mult mai buna, lipsita de stresul generat de o dantura nesatisfacatoare
 • Pentru cresterea gradului de succes, ca rezultat direct al increderii in sine
 • Pentru a imbunatati starea de sanatate generala si gradul de confort psihic
 • Pentru a imbunatati aspectul estetic si a va recapata increderea in sine

Implantul dentar reproduce functia naturala si aspectul estetic al dintilor naturali si este una dintre cele mai sigure forme de tratament stomatologic. In concluzie, pacientii cu implanturi dentare pot zambi cu incredere iar acest lucru se reflecta pozitiv in psihicul si implicit in comportamentul lor, in viata lor sociala.

Nu ezitati sa intrebati specialistii nostrii implantologi despre implantul dentar. Odata cu realizarea unei radiografii digitale,  in cadrul clinicii noastre, impreuna cu examinarea clinica in cadrul consultatie de specialitate, veti primi un plan de tratament personalizat si explicat in detaliu, cu variante de tratament, avantaje si riscuri.

Care este pretul pentru implantul dentar si pretul pentru intregul plan de tratament ?
Pretul tratamentului dentar si al implantului dentar in special este individualizat si este influentat de mai multi factori:
 • Tipul de implant si desigur numarul de implanturi dentare inserate
 • Tipul de bont protetic
 • Necesitatea augmentarii osoase -  daca este os suficient sau nu, se va realiza o aditie de os
 • Tipul de material folosit in etapa protetica, respectiv tipul de coroana pe implant, metalo-ceramic, ceramica integrala sau zirconiu

9. Procedurile chirurgicale in tratamentul prin implant dentar:

 1. Sinus lift - sau in romaneste lifting, ridicare de sinus, poate fi intern sau extern. Aceasta procedura este necesara cand nu este suficient spatiu inserarii implantului, iar un medic bine pregatit, calificat, va face aceasta procedura de rutina. Diferenta majora intre cele doua tipuri de sinus lift este spatiul necesar implantului, in cazul celui intern, cand este necesar doar un spatiu mic, pentru obtinerea a 2-3 mm sau folosirea sinus liftingului extern cand este necesara obtinerea de mai mult spatiu.
 2. Aditie osoasa  - cum precizam mai sus, exista cazuri cand osul nu este sufgicient si atunci se va realiza aditie osoasa. Exista mai multe tipuri de os care se pot folosi in acest caz, printre cele mai uzuale sunt:
 • osul propriu, recoltat din osul maxilarului, sold
 • os de origine animala
 • os artificial

Laura Gocan final fatete 001 zambet  Aici intrevin si membranele de protectie, folosite in defectele mari, care pot fi resorbabile: rapid si lent sau neresorbabile. Aceste membrane au rol de bariera de protectie.

 10. In primul rand trebuie luate in calcul toate punctele de mai sus si in plus:

 • tipul implantului si tratamentele acestuia de suprafata, care ne permit fie incarcarea imediata - implant si dinte in aceeasi sesiune, fie realizarea lucrari in termen foarte scurt, de cateva saptamani
 • tipul materialului folosit pentru coroane si punti, ceramica, zirconiu
 • trebuie luate in calcul conditiile de igiena si echipamentele folosite - prin rabatul de calitate creste riscul infectiilor
 • trebuie luate in calcul rata de succes in conditiile de igiena si sterilizare prezentate mai sus, care cresc foarte mult sansele integrarii implantului dentar in os
 • garantia oferita pentru comfortul si siguranta dumneavoastra. In cazul extrem de rar ca tratamentul nu reuseste, desigur cu respectarea indicatiilor medicului si a conditiilor garantiei, implantul se va inlocui fara costuri suplimentare.
 • echipa de profesionisti cu peste 10 ani de experienta, cu o specializare continua in cele mai noi tehnici si tendinte.
 • servicii si tratamente complete, asigurata de gama larga de specialisti ce opereaza in cadrul clinicii stomatologice
 • Nu faceti rabat la calitate, este vorba de sanatatea dumneavostra. Medicii nostrii va vor propune cele mai bune solutii pentru dumneavoastra si in nici un caz nu vor prezenta variante avantajoase pentru medic, ci intotdeauna cea mai avantajoasa pentru PACIENT

Daca cineva va propune un implant cu 99 de euro credeti ca investeste 80 de euro in kit si campuri sterile de unica folosinta, sau in protectii si aparatura de sterilizare performanta? Din pacate este mai mult cazul de "atata dai atata face". Si in final tot dumneavoastra ca si pacient suferiti, fie prin necesitatea repetarii tratamentului "alti bani alta distractie" dar mai ales prin trauma inutila cauzata - repetat operatia, repetata grefele si aditiile de os, cresterea riscului. Si aici nu este vorba de o masina care o reparam, ci de sanatatea dumneavoastra, de sanatatea si tratamentele care vor tine zeci de ani cu ingrijire si igiena corespunzatoare. In aceste conditii trebuie sa va intrebati: MERITA?

Va rugam sa va puneti intrebarea: Nu este mai bine din toate punctele de vedere sa faceti un lucru ca lumea inca de la inceput?

MEDICINA  de calitate, cu medici pregatiti incontinuu la cursuri costisitoare, sau chiar simple carti care eu preturi de cateva salarii pe economie, nu poate fi IEFTINA sau gratuita. Preturile desigur difera de la medic la medic, sau de la cabinet la cabinet,  in primul rand in functie de pregatirea medicului, de dotari si de serviciile oferite. Un medic incepator nu poate pretinde aceleasi tarife ca un medic cu ani grei de experienta in spate, cu participari la numeroase cursuri in tara si strainatate, cu sute sau chiar mii de implanturi puse, cu bani multi investiti in pregatire ( cursurile si deplasarile de calitate depasesc multe mii de euro), cu investitii in materiale de calitate, in dotari ultramoderne.

Nu exista si bun si rapid si ieftin ! Nu faceti compromisuri cand este vorba de sanatatea dumneavoastra ! Rezultatele negative vor fi simtite imediat.

 Important de retinut este: costurile sunt pe deplin justificate de beneficiile generate de tratament si de aceea pacientii sunt in procent covarsitor multumiti de investitia facuta in sanatatea proprie.

11. Dupa plasarea implantului dentar propriu zis pot aparea mai multe simptome prezentate mai jos. De retinut ca Tdental implants white teethOTI pacienti care au efectuat implante in clinica noastra sunt vazuti obligatoriu a doua zi (sau chiar in aceeasi zi daca este cazul) de catre medic.

 • umflarea obrazului - tratarea cu comprese reci cu gheata si imediat dupa implant pungi cu gheata 
 • sangerarea usoara - posibil sa persiste o sangerare usoara in primele 2-3 zile. Nu clatiti gura cu putere iar daca sangerarea persista va rugam sa ne contactati imediat. 
 • durere usoara - calmantele clasice sunt eficiente si rezolva majoritatea cazurilor de acest gen.
 • usoara temperatura, in jur de 38 de grade. Nu va alarmati, nu este nimic neasteptat.
 • vanatai care vor disparea in cateva zile

De asemenea indicatiile post implant sunt urmatoarele:

 • nu spalati cu periuta in prima zi, doar clatire usoara cu apa de gura.
 • daca sunteti fumatori NU fumati, riscurile sunt prezente la fumatori. Reduceti fumatul cel putin pana la suprimarea firelor.
 • evitati consumul de alimente tari, carbogazose, crocante. Evitati alcoolul si consumati cat mai multe lichide gen: apa si sucuri naturale fara adaos de zahar.
 • este bine sa va odihniti pentru o refacere rapida a organismului

12. Alte intrebari si raspunsuri legate de implantul dentar:

Este bine sa fiti cat mai bine informat cu privire la tratamentele stomatologice in general si implanturile dentare in particular, de aceea adresati medicului stomatolog cat mai multe intrebari din cele citite pe site, un scurt rezumat mai jos:
 • de cati ani practicati stomatologia si de cand sunteti specializati pe implantologie? Aveti doar competente de stomatologie generala sau si de chirurgie ( practicati chirurgie orala). Acest aspect este foarte important, deoarece cel mai pregatit medic pentru implanturi este chirurgul cu competente in implantologie.
 • care este rata de succes personala cu privire la implanturi aplicate pana acum - rata generala variaza dar este de 95 % in cazul medicilor bine pregatiti.
 • aveti personal specializat pentru toate etapele de tratament sau doar un singur medic se ocupa de toate? Acest aspect este foarte important, deoarece daca fiecare departament si medic specializat va face tratamentul pe care este pregatit cel mai bine , atunci si rezultatele vor fi cele mai bune. 
 • cat va dura tratamentul , care sunt etapele si care sunt costurile totale ale tratamentului ?
 • ce garantii am si care sunt conditiile de garantie?
 • cum trebuie sa ma ingrijesc inainte si dupa operatie?
 • cat de des trebuie sa ma prezint la control?

Desigur multe din aceste informatii le gasiti pe acest site, dar va raspundem cu placere la orice alte intrebari mai aveti.

In speranta ca aceste informatii va sunt de folos va uram multa sanatate si va asteptam pentru programari !