• MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica
  • MD Clinic Cabinet stomatologic Cluj Napoca
  • MD Clinic Cluj Napoca  Stomatologie de varf
  • MD Clinic Cluj Napoca Medici dentiisti de top
  • MD Clinic Cluj Napoca
  • MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica ultracentrala
  • MD Clinic Cluj Napoca Stomatologie Tratamente in mediu modern
  • Before and after- Estetica dentara inainte si dupa
  • Echipa clinicii MD Clinic va asteapta cu drag
  • Implant si dinti intr-o zi Fast and Fix
Previous Next

garantii

ITI membership_logo_mediu

logo ESCD_European_Society_for_Cosmetic_Dentistry

r2gate implant_center

Leading implant center

A-prf certificate_small_ok

allianz logo_mmIgiena si profilaxie Cluj

igiena si profilaxieDetartrajul reprezinta una din cele mai importante proceduri ale tratamentului bolii parodontale.
Tartrul este considerat un factor iritativ local, capsule si din aceasta cauza trebuie indepartat periodic, in scop preventiv si curativ, de pe suprafetele coroanelor si radacinilor.
Detartrajul manual presupune folosirea unor instrumente cu ajutorul carora se indeparteaza depozitele dure de tartru de pe suprafetele dentare prin miscari de tractiune / impingere / apasare, in functie de instrumentul folosit.
Detartrajul cu ultrasunete reprezinta un adjuvant al detartrajului manual, pe care insa nu il poate inlocui in totalitate. Se foloseste in cazul tartrului supragingival si numai in parte in cazul celui subgingival, situat imediat sub marginea gingiei.

Prevenirea bolii parodontale
Evolutia bolii periodontale este de obicei lenta, si poate trece neobservata luni de zile, chiar ani. In acest timp pacientii sunt constienti ca ceva nu este in regula (dureri, abccese si sangerari ale gingiilor, miros neplacut al gurii, mobilitate dentara si chiar pierderea dintilor), infectia a evoluat prea mult, si este posibil sa fie prea tarziu. Cea mai buna metoda de a preveni aceasta boala mutilanta, este vizita la stomatolog la fiecare sase luni, pentru controale de rutina, igienizare, si sfaturi privitoare la igiena dentara.

Igiena dentara, cunoscuta si ca igiena orala, este procesul prin care se efectueaza igiena dentara preventiva pentru evitarea cazurilor de urgenta dentara. La baza igienei dentare se afla regimul de îngrijire dentara efectuat la domiciliu. Acest regim la domiciliu este suplimentat de o îngrijire dentara preventiva profesionala asigurata de stomatologi si igienisti dentari licentiati.

Periajul corect : este de asemenea foarte important, incepand de la adulti la cei mici. Mai ales in cazul copiilor, personalul nostru va face instructajul de periaj, va prezenta importanta spalarii regulate pe dinti si ii va invata pe cei mici tehnica corecta. In cazul adultilor se va demonstra tehnica folosirii atei dentare, periajul corect.