• MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica
 • MD Clinic Cabinet stomatologic Cluj Napoca
 • MD Clinic Cluj Napoca Stomatologie de varf
 • MD Clinic Cluj Napoca Medici dentiisti de top
 • MD Clinic Cluj Napoca
 • MD Clinic Cluj Napoca Clinica stomatologica ultracentrala
 • MD Clinic Cluj Napoca Stomatologie Tratamente in mediu modern
 • Before and after- Estetica dentara inainte si dupa
 • Echipa clinicii MD Clinic va asteapta cu drag
 • Implant si dinti intr-o zi Fast and Fix
Previous Next

garantii

ITI membership_logo_mediu

logo ESCD_European_Society_for_Cosmetic_Dentistry

r2gate implant_center

Leading implant center

A-prf certificate_small_ok

allianz logo_mmIntrebari si raspunsuri despre tratamentele dentare | MD Clinic FAQ

 

1 Care e durata de viata a implantului?
Multe implanturi isi indeplinesc functiile cu succes chiar si dupa 25-30 de ani. Sunt multi factori care pot influenta durata de viata a implantului dentar, printre acestia sunt: starea generala de sanatate, igiena orala corecta, vizitele regulate, aproximativ 6 luni, la medicul dentist, consumul de alcool si tigari, diete si boli. Pentru un cat mai bun rezultat si un tratament reusit veti primi toate sfaturile si indrumarile medicului dentist. Prognoza pentru pacientii care au avut in trecut probleme parodontale, cu afectari ale osului in jurul radacinilor dintilor naturali, este mai putin optimista decat pentru pacientii sanatosi. De asemenea, daca exista probleme parodontale, daca in gura mai exista din dintii naturali, longevitatea implantului este mai mare decat in cazul pacientilor cu toti dintii lipsa. O influenta majora este data de modul in care pacientul respecta toate indicatiile pe care le primeste de la clinica. Ca orice inlocuitor artificial in corp, nu exista promisiuni sau garantii pe viata in ceea ce priveste longevitatea implantului.
Garantiile oferite de clinica noastra sunt o dovada a profesionalismului si a increderii in reusita tratamentelor de implantologie si nu numai, bazate pe procentul covarsitor de tratamente reusite si pacienti multumiti. Acestea trebuie sustinute insa si de o igiena bucala corespunzatoare, respectarea indicatiilor medicului stomatolog, vizitarea la intervalele cerute a medicului dentist, de obicei 6 luni, pentru control. Pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati pagina de garantii.

2 Care sunt costurile implantului ?
Costurile implantului vor fi discutate individual, in functie de planul de tratament. Pretul implantului dentar este influentat de mai multi factori, care vor fi discutati si prezentati inainte de tratament. Un lucru foarte important de retinut este ca pot aparea situatii neprevazute, chiar si in chirurgie acestea apar deseori, iar un medic bun, pregatit, va actiona in spiritul profesiei, actionand de fiecare data spre binele pacientului. Important de retinut:

 • Nu va lasati influentati doar de costuri primite telefonic, prin email sau pe site-uri comerciale, acestea avand un pur caracter informativ. NU alegeti comparand preturi, pentru ca un pret mai mic, mai ales in implantologie, stomatologie in general sau chirurgie orala, nu reflecta neaparat mai multa valoare pentru acelasi tratament.
 • Un tratament facut corect poate insemna etape pregatitoare, cu operatii, tratamente endodontice corecte, si abia apoi, pe o baza sanatoasa, executarea tratamentului principal, implant dentar sau alte lucrari protetice, coroane dentare, proteze pe implant, etc, lucruri reflectate intr-un cost mai ridicat sau timp mai indelungat
 • Daca cineva primeste un cost total, un pret foarte mic pe tratament, comparat cu cele primite la clinici stomatologice de prestigiu va trebui sa accepte posibilitatea ca acel tratament sa nu fie complet, sa nu fie executat corect si mai ales riscul ca peste 6 luni, 1 an doi sa trebuiasca sa REPETE tratamentele la alt medic, cu costuri mai mari si cu riscuri mult mai ridicate.
 • desigur costul final variaza si in functie de alti factori, materialele folosite pentru implant, pentru bonturile protetice, pentru lucrarea finala pe implant: coroana metalo-ceramica, coroana integral ceramica, coroana pe zirconiu, punti ceramice, proteze pe implant.
 • necesitatea unei aditii de os, in cazurile in care nu exista os suficient pentru implant, va trebui luata in calcul. Oricum medici nostrii specialisti va vor informa cu privire la aceste aspecte.
 • Desigur pentru a avea o baza de informare puteti consulta lista disponibila pe website la sectiunea tarife.

3 Cat dureaza tratamentul si este dureros?
In functie de tipul implantului, locatia acestuia, tipul de lucrare selectata, perioada de timp totala poate fi cuprinsa intre 3, 6 sau mai multe luni. Exista implanturi speciale folosite in clinica noastra care datorita compozitiei si tratamentelor de suprafata pot fi incarcate protetic (cu dinti) imediat.Daca este necesar transplantul de os, atunci perioada de vindecare este mai indelungata. Vom discuta cu dumneavoastra toate aceste aspecte si va vom informa asupra perioadei de recuperare.

4 Voi sta fara dinti in perioada implantului?
Imediat dupa operatie veti fi sfatuiti sa nu purtati nici un fel de proteza in zona operata. In aceasta scurta perioada noi va vom confectiona lucrari provizorii ca sa puteti sa va continuati viata cu toate implicatiile sale sociale. Oricum, daca stilul d-voastra de viata social si profesional nu va permit aceasta , sunt tehnici moderne care permit realizarea unei protezari provizorii imediate, implantele ce permit incarcare protetica imediata .

Important: In clinica noastra folosim o politica ce permite pacientului sa plece din cabinet cel putin cu dinti temporari, lucrari temporare, fatete temporare, pana la finalizarea tratamentului stomatologic, astfel impactul social este minim, iar confortul si siguranta pacientului se pastreaza.

5 Exista durere sau discomfort?
Multi pacienti spun ca interventia chirurgicala de implant creaza mai putine probleme decat extractia unui molar de minte. Cu o dotare moderna, sterilizare perfecta, anestezice de ultima generatie , personal medical specializat si cu vasta experienta in domeniu, durerea va fi o notiune straina.

De remarcat ca in general frica de stomatolog, frica de implant si alte interventii chirurgicale sau chiar simple obturatii, este in general explicata prin frica de durere. Odata ce durerea este eliminata prin folosirea de anestezice suficiente, increderea in medicul stomatolog este redata iar dumneavoastra ca pacienti veti putea fi mult mai increzatori si veti veni fara teama la dentist.

6 FATETELE DENTARE sau fatetele ceramice sunt esentiale in unele tratamente de estetica dentara. Fatetele dentare facute profesionist, de medicul specialist, pot constitui o schimbare esentiala in zambetul si nu numai, in schimbarea intregului aspect in bine al cuiva. Mai jos aveti prezentat un caz de fatete ceramice si coroane ceramice, inainte si dupa: diana-m-inainte diana-m-dupa

 

Pentru mai multe detalii consultati si pagina de estetica dentara.
Schimbarea in bine este imensa, cresterea increderii in sine si intinerirea aspectului dumneavoastra si mai ales obtinerea rezultatelor dorite de dumneavoastra sunt esentiale pentru medicii nostri.

Cum decurge un tratament de fatete dentare in general ?

 • Se realizeaza consultatia initiala, doar de catre medicul specialist
 • Se discuta posibilitatile de tratament, respectiv posibilitatile de realizare a fatetelor dentare si se realizeaza, de comun acord cu pacientul, un plan de tratament
 • Se stabileste forma dintilor doriti, inclusiv cu exemple, vedeti mai jos.
 •  IMPORTANT: Puteti aduce, ca si pacient, inclusiv poze, fotografii ale dintilor doriti, pentru o cat mai buna realizarea a dorintelor dumneavoastra.
 • Se realizeaza fatetele dentare provizorii. Aceasta etapa va da posibilitatea sa verificati forma si aspectul dintilor inainte de realizarea finala, de a face eventualele modificari si desigur pentru a avea o cat mai buna imagine a formei finale.
 • Pregatirea dintilor, realizarea fatelor dentare ceramice si desigur aplicarea definitiva a fatetelor dentare.

Ce e bine de stiut in privinta fatetelor dentare:

 • NU veti ramane fara fatete dentare in timpul tratamentului, odata preparati dintii, la plecarea din cabinet, veti avea fatete dentare temporare, utile din mai multe motive.
 • Aplicate corect, fatetele dentare sunt foarte rezistente, deoarece materialele sunt de cea mai inalta calitate si sunt aplicate direct pe dintii dvs.
 • In cazul extrem de improbabil in care apar probleme la fatetele dentare, acestea se pot da jos si reface, acest lucru este GRATUIT pentru dumneavoastra, fara nici un cost suplimentar, desigur in conditiile respectarii indicatiilor medicului, prezentarii regulate la control, respectarii perioadei si conditiilor garantiei.
 • Doar o albire nu va putea schimba forma dintilor, doar culoarea acestora, de aceea fatetele dentare ceramice sunt recomandate pentru imbunatatiri majore ale zambetului si aspectului dumneavoastra, mai ales INTINERIREA fizicului dvs.
 • Costurile cu fatetele dentare in Romania, respectiv la clinica noastra MD Clinic, sunt mult mai reduse ca in alte tari, diferentele fiind foarte mari fata de occident.

ALBIREA CU LASER (Albirea dentara cu laser)

Un alt tratament important in estetica stomatologica, care impreuna cu realizarea fatetelor dentare si a diverselor tratamente si coroane de portelan, este ALBIREA CU LASER a dintilor.

Prin ce difera albirea cu laser a dintilor de alte tipuri de albire ?

Ce trebuie sa stiu, ce rezultate pot obtine si cat de tare se vor albi dintii ?

Sunt foarte multe informatii contradictorii cu privire la albirea cu laser a dintilor, de aceea va prezentam cateva lucruri important de stiut mai jos, sub forma unor intrebari si raspunsuri:

Albirea cu laser a dintilor este cea mai eficienta forma de albire a dintilor, se realizeaza doar in cabinetele stomatologice dotate corespunzator.

Laura Gocan inainte caz fatete 001Laura Gocan final fatete 001 zambet

 

Pe langa fatetele ceramice si alte lucrari precum coroane de portelan, albirea dentara cu laser este o metoda forate eficienta de completare a tratamentului de estetica dentara, pentru obtinerea de catre dumneavoastra a unui zambet alb si stralucitor.

Metoda uzuala este folosirea unor lampi cu lumina albastra, lampi cu leduri, care dau rezultate satisfacatoare, dar NU toate sunt lampi cu laser si NU toate dau aceleasi rezultate !

In clinica noastra MD Clinic se foloseste albirea cu laser rosu, un laser foarte performant cu tehnologie germana Ritter. Impreuna cu utilizarea solutiilor speciale de albire, rezultatele sunt spectaculoase intr-un timp foarte scurt.

Cum decurge un tratament de albire cu laser a dintilor ( albire dentara)?

 • dupa consultatia initiala si stabilirea planului de tratament se vor pregati dintii pentru albire astfel:
 • 1. se protejeaza gingiile cu un gel special, se pot proteja si unii dinti sensibili la fel
 • 2. se aplica solutia de albire pe dinti
 • 3. se activeaza cu lampa laser, astfel realizandu-se albirea propriu zisa. Durata activarilor este foarte scurta, de un minut, iar intreaga procedura se poate aplica de mai multe ori intr-o sedinta.
 • Veti purta ochelari speciali de protectie in timpul albirii cu laser.

Ce e bine de stiut in cazul tratamentului de albire cu laser ?

 • In cazul dintilor sensibili exista mai multe solutii: se aplica gel special de protectie inainte si dupa albirea dintilor, se poate continua tratamentul de albire intr-o alta sedinta, fara costuri suplimentare din partea dumneavoastra
 • Daca doriti dinti mai albi, tratamentul de albire cu laser se poate repeta dupa o saptamana, din nou FARA costuri suplimentare.
 • Albirea cu laser profesionista este cea mai eficienta, cea mai sigura si cea mai rapida metoda de albire a dintilor.
 • Se realizeaza doar in cadrul clinicii de catre medicii specialisti
 • Se poate folosi cu succes si in cazul dintolor devitali, fara nerv, care au tendinta naturala de a se innegri.
 • Albirea continua si dupa plecarea dvs din cabinet.

Alte tipuri de albire, precum cele cu paste speciale sau cu lampi cu leduri nu sunt intotdeauna atat de eficiente si rapide. Garantam albirea dintilor, dar in functie de numarul de sedinte si rezultatele dorite numarul de nuante variaza. Vor trebui respectate indicatiile medicului dentist cu privirea la consumul de alcool, vin rosu si altele imediat dupa tratamentul de albire dentara.

Solutiile de albire dentara la domiciuliu au rezultate modeste, pot sa fie aplicate gresit, dureaza mult pana se obtin unele rezultate iar nuantele de albire obinute sunt putine.

Pastele de albire de multe ori nu functioneaza, folosesc abraziunea si implicit pot duce la slabirea si distrugerea dintilor dumneavoastra.

Cea mai recomandata metoda, cea mai sigura metoda si cea mai eficienta metoda este albirea dentara cu laser !

MD Clinic ofera tratamente dentare pentru toata familia: adulti si copii !

Niciodata nu este prea devreme pentru o vizita la medicul stomatolog ! Este foarte importanta invatarea copiilor chiar de la varste fragede cu medicul dentist, cu o igiena orala corespunzatoare, eliminarea fricii si temerilor de dentist.

Din pacate de multe ori copilul are primul contact cu medicul stomatolog doar cand are o problema, cand il doare ceva, situatie in care oricum este mai dificil sa se efectueze tratamentele necesare. Clinica noastra incurajeaza o politica de abordare treptata a relatiei cu medicul dentist, prin:

 • insotirea parintelui in cazul in care acesta are consultatii si tratamente stomatologice
 • vizitarea medicului dentist de la o varsta frageda, mai ales cand NU are inca probleme dentare
 • familiarizarea cu mediul, cu cabinetul
 • realizarea unor tratamente specifice copiilor, de catre personalul nostru specializat, inclusiv obturatii ( plombe ) colorate, fara durere. Astfel, odata cu lipsa durerii nu va exista nici teama de medicul dentist

igiena si profilaxie

 


Avantajele sunt foarte multe:

 • de a invata de mici o igiena orala corecta, executarea unui periaj corect ( spalatul pe dinti zilnic )
 • de depistare a posibilelor probleme din timp
 • de folosirea de aparate dentare, (ortodontice) pentru a avea un zambet minunat